kommentek

  • Szent.J.: Man. City 6 milliós ajánlatát utasította el ma az AS Roma, Marquinhos játékjog... (2013.01.30. 20:49) De Rossi a PSG játékosa lesz?
  • Szent.J.: Lopez átigazolását az utolsó pillanatban stoppolt Sabatini! Nem értem miért... (2013.01.30. 10:07) Pár apróság
  • Szent.J.: Közben pedig Nico Lopez a Siena játékosa lett -> fél év kölcsön. (2013.01.29. 15:46) Mercato: Torosidis a házban
  • Szent.J.: Hajrá! (2013.01.24. 14:20) Mercato: Torosidis a házban
  • Szent.J.: sajnálattal olvasom én is, ez elég szomorú hír. ezt a tizenegyes.hu oldalt Te... (2010.07.15. 10:14) Sensi vs. Unicredit
  • fjk_25: Nincs megegyezés Burdisso átigazolásában www.tizenegyes.hu/olaszorszag/47-ser... (2010.07.14. 19:26) Sensi vs. Unicredit
  • Utolsó 20

címke

a (7) as (3) asroma (6) bajnokok (3) baldini (3) foci (4) inter (5) kupa (5) milan (3) olasz (5) olaszország (3) roma (15) sabatini (3) serie (7) stekelenburg (4) totti (12) zeman (6) címkefelhő

reklám

menü

08.26. ROMA-Catania 2-2
09.02. Inter-ROMA 1-3
09.16. ROMA-Bologna 2-3
09.23. Cagliari-ROMA 0-3
09.26. ROMA-Sampdoria 1-1
09.30. Juventus-ROMA 4-1
10.07. ROMA-Atalanta 2-0
10.21. Genoa-ROMA 2-4
10.28. ROMA-Udinese 2-3
10.31. Parma-ROMA 3-2
11.04. ROMA-Palermo 4-1
11.11. Lazio-ROMA 3-2
11.18. ROMA-Torino 2-0
11.25. Pescara-ROMA 0-1
12.02. Siena-ROMA 1-3
12.09. ROMA-Fiorentina 4-2
12.11. ROMA-Atalanta 3-0 (k)
12.16. Chievo-ROMA 1-0
12.22. ROMA-Milan 4-2
01.06. Napoli-ROMA 4-1
01.13. Catania-ROMA 1-0
01.16. ROMA-Fiorent 1-0 (k)
01.20. ROMA-Inter 1-1
01.23. ROMA-Inter 2-1 (k)
01.27. Bologna-ROMA 3-3
02.03. ROMA-Cagliari
02.10. Sampdoria-ROMA
02.17. ROMA-Juventus
02.24. Atalanta-ROMA
03.03. ROMA-Genoa
03.10. Udinese-ROMA
03.17. ROMA-Parma
03.30. Palermo-ROMA
04.07. ROMA-Lazio
04.14. Torino-ROMA
04.17. Inter-ROMA (k)
04.21. ROMA-Pescara
04.28. ROMA-Siena
05.05. Fiorentina-ROMA
05.08. ROMA-Chievo
05.12. Milan-ROMA
05.19. ROMA-Napoli

online

reklám

Hírek, összefoglaló...

2007.11.16. 10:25 | Szent.J. | 1 komment

Totti visszatér
A genova elleni elmaradt meccsen Totti visszatér, és újra oktatni fogja a focit mindenkinek! Szerencsére a sérülés gyorsan gyógyúl. Erről ő azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne játszani.

Megjelent a goal.com -on egy nagy összefoglaló a AsRoma csapatáról
A 2007/08-as szezont úgy kezdte a Roma, mint a bajnoki cím egyik várományosa, azonban továbbra is kérdés, hogy sikeres-e az idei szezonja eddig a csapatnak, vagy kell még egy, vagy két szezon ahhoz, hogy egy lépéssel feljebb lépjenek.

Serie A: Következetlenség bizonyos esetekben, azonban továbbra is komoly esélyekkel rendelkezik

11 lejátszott bajnoki mérkőzés után a Roma a harmadik helyen áll a tabellán mindössze 3 ponttal lemaradva a vezető Inter mögött. Habár számos alkalommal hullámzó teljesítményt nyújtottak a szezonban, talán már megtalálják a helyes útat és újra megbízhatóan teljesítenek már.

Gyenge felkészülési időszak

A borzasztóra sikeredett előkészületi meccsek után nagyon sok kérdés merült fel a csapattal kapcsolatban, különösen a védelmet illetően, hiszen Cristian Chivu távozása nagy veszteségnek tűnt. A négy előkészületi mérkőzésen a Roma kikapott 4:0-ra a Dortmundtól, 2:1-re a West Hamtől, 5:2-re a Juventustól és a Leverkusen ellen egy 2:2-es döntetlent értek el. További aggodalmakra adott okot a sok bekapott gól, hiszen 13 gólt kaptak négy meccsen, főképpen a hajrában, hiszen a Juventus ellen is például már két góllal vezettek, majd kaptak ötöt.

A nyári igazolások

A jövő egyértelműen fényesnek tűnt a Roma számára, hiszen olyan játékosokat sikerült leigazolni, mint Juan, Cicinho és Giuly, mind klasszis játékos, akik nem csak rengeteg tapasztalatot, de komoly tudást hozott a csapatnak. mellettük olyan játékosokat szerzett meg a menedzsment, mint Esposito, Brighi, Andreolli, Antunes, Pit és Barusso.
A Szuper Kupa döntője volt az első komolyabb teszt, ahol az aktuális bajnok Inter volt az ellenfél és sokak meglepetésére Spalletti csapata legyőzte a milánói klubot. Ez megfelelő magabiztosságot adott a csapatnak ami kellett is a borzasztó felkészülési mérkőzések után. Ezt követően pedig 3 győzelemmel a Roma ott állt a bajnoki tabella élén.

Remek kezdés

Az első mérkőzést Palermóban játszották, amit sokan úgy gondoltak, ez az igazi megmérettetés a Roma számára. Sokan kétségbe vonták a Roma képességét és erősségét, azonban akik így tettek, a sima 2:0-ás győzelmet követően azonnal visszavonták a kijelentéseiket.
A Romának mindig is a kisebb csapatok ellen akadt komolyabb gondja az elmúlt években, aztán a második és harmadik körben a Siena és a Reggina volt az ellenfél és a Roma bebizonyította, hogy ezek a problémák már a múlté. A Siena ellen otthon 3:0-ra, a Reggina ellen idegenben 2:0-ra nyertek és úgy álltak a tabella élén, hogy nem kaptak gólt. Az élet csodálatos volt az olasz fővárosban a szurkolók és a csapat számára is, hiszen nem csak a tabella élén álltak, de a nagy rivális Lazio a mezőny hátsó felében foglalt helyet és nem nyert az első három meccsén.

A nehéz időszak

Ezt követően azonban nehéz időszak következett a Roma számára, amikor olyan csapatokkal találkoztak 7 napon belül, mint a Juventus, a Fiorentina és az Inter. Közben játszottak a Parma és a Napoli ellen, majd a San Siroba utaztak a Milan ellen és négy nap múlva már a római Derby következett.
Az első meccs a sorozatban a Juventus elleni volt az Olimpicoban. Trezeguet vezető góljára Totti kettővel válaszolt és fordított a Roma, majd Iaquinta a vége előtt három percel egyenlített, ami azt jelentette, hogy a Roma elvesztette első pontjait. Csalódást keltő befejezés volt a Roma számára, és most is előjött az előkészületi meccseket tapasztalt probléma, hogy a mérkőzés végső szakaszában kienged a csapat.
Mindössze pár nappal később Firenzében léptek pályára. Majd hiába vezettek kétszer is a hazaiak ellen, a végén (82. perc) Mutu révén megint egyenlített az ellenfél és a Roma újra elhullajtott 2 pontot az újabb 2:2-vel.
Az Inter következett és annak ellenére, hogy kicsit gyengébb volt a formája a kezdetekhez képest, a Szuper Kupa döntőjének megnyerése magabiztossá tette őket és elhitték, hogy megint megverhető az Inter. Giuly kiállítását követően a Romának azonban semmi esélye nem maradt arra, hogy megállítsa az Intert és a csapat el is szenvedte első vereségét a bajnokságban. Ez volt a legsötétebb napja a Roma szezonjának.

Újra formában

A következő meccs jó volt arra, hogy kiderült, képes-e a csapat egy ilyen súlyos vereség után talpra állni és bebizonyítani, hogy továbbra is a bajnoki cím egyik várományosáról van szó. Pármai látogatásaik mostanában igen sikeresnek mondhatóak és a helyzet most sem változott. Totti kettő és Mancini góljaival a Roma sima 3:0-ás győzelmet aratott az Ennio Tardiniben. Erre a teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy újra formába lendüljenek?
A szezon egyik legszórakoztatóbb mérkőzésén látták vendégül a Napolit, ahol hiába vezettek háromszor is, a Napoli nem adta fel és végül 4:4-es döntetlen született, ahol megint az utolsó percekben (85.) egyenlített Zalayeta révén a Napoli.
A döntetlennel nem került közelebb a Roma az Interhez és újabb nehéz feladatok vártak a csapatra, hiszen a Milan és a Lazio következett.
A milánói meccsek sosem könnyűek, azonban itt volt az újabb lehetőség a bizonyításra és sikerült is. Vucinic révén a Roma 1:0-ra legyőzte a Milant és három ponttal a zsebben készült a nagy Derbyre a Lazio ellen.
Az igazán élvezetes és fordulatos mérkőzésen Rocchi szerzett vezetést a Lazionak, majd ezt követően Vucinic, Mancini és Perrotta révén fordított a Roma és végül Ledesma szabadrúgás gólja csak a szépítésre volt elegendő a kékeknek, így a Roma újabb fontos győzelemmel és három ponttal gazdagodott, amivel a második helyre lépett a tabellán.
A Roma újra formába lendült.

Empoli és egy újabb késői gól

A fajsúlyosabb mérkőzéseket követően a gyengélkedő Empoli következett, ahol várható volt, hogy a Roma könnyedén begyűjti a három pontot. Azonban, ahogy a Milan ellen is, az Empoli meglepetést produkált a sokkal esélyesebb ellenfelével szemben és 0:2-es állásból felállva otthon tartotta az egyik pontot. Az egyenlítő találat újra a hajrában érkezett, most a 93. percben Giovinco révén.
Ez az eredmény volt az, ami miatt nagyon csalódott volt mindenki, hiszen a Roma végig kézben tartotta a mérkőzést, vezetett 2:0-ra és alig hagyott teret az ellenfélnek. Azonban megint alább hagyott a figyelmük a végén és újabb fontos két pontot dobtak ki az ablakon.
Habár a bajnoki formájuk kissé ellentétes, a Roma továbbra is olyan remek helyzetben van, hogy életben tudta tartani a bajnoki álmait. Letudva az összes nehézsúlyú ellenfelet, könnyebb mérkőzések következnek, melyek következtében a Karácsonyi szünet előtt megszilárdíthatják a helyüket a tabella élmezőnyében.

Bajnokok Ligája: A jó kezdés meghozhatja a sikereket

A tavalyi súlyos, 7:1-es vereséget követően a Roma a sikeresebb szereplésre fektette a hangsúlyt. Miután az F csoportban újra összekerült a Manchester Unitedel, a Roma megkapta az esélyt arra, hogy visszavágjon a vereségért.

Dinamo Kijev (otthon)
Egy történelmi múlttal rendelkező klubot fogadott a Roma és a várakozásoknak megfelelően magabiztos 2:0-ás győzelemmel kezdte a BL szereplést.

Manchester United (idegenben)
Ez a meccs nagyon fontos volt a Roma számára. A csapat éppen akkor volt túl egy Juventus, Fiorentina, Inter hármason, így a manchesteri kiruccanás még keményebbé tette a Roma programját. Hetven percnyi tisztességes küzdelmet követően a Manchester szerezte meg a vezetést, majd a győzelmet is. Azon az estén vitathatatlanul a Roma játszott jobban és rendkívül sajnálatos, hogy nem tudott többet kihozni a mérkőzésből.

Sporting Liszabon (otthon)
Ezen a meccsen mindenképpen győznie kellett a Romának ahhoz, hogy esélyük legyen a továbbjutásra. Az első 15 percet ennek szellemében nagyon megnyomta a Roma és Juannak köszönhetően a vezetést is megszerezte, azonban a vezetést mindössze 3 percig tartotta a csapat, mert a Sporting egyenlített.
Szerencsére Vucinicnek köszönhetően, aki remek egyéni teljesítménnyel vette be a Sporting kapuját, a Roma végül megszerezte a három pontot. Ez a három pont döntő fontosságú lehet majd a végelszámolásnál.

Sporting Liszabon (idegenben)
A legújabb BL mérkőzésük a liszaboni visszavágó volt a Sporting ellen és habár Cassetti révén hamar megszerezték a vezetést, a Sporting Liedson duplájával fordítani tudott. Az utolsó percekben a Roma mindent megtett az egyenlítésért, mert tudták, hogy a megszerzett egy pont döntő lehet majd. A próbálkozások végül a 92. percben sikerrel jártak és Pizarronak köszönhetően létfontosságú egy ponthoz jutott a Roma.

Kitekintés

Négy forduló után a Roma második a csoportjában öt ponttal lemaradva a Manchester United mögött és három ponttal a Sporting előtt, akikkel szemben jobb az egymás elleni eredményük. Legközelebb Kijevbe utaznak és a helyi Dinamo ellen lépnek pályára. Habár az ukrán csapat már elbúcsúzott a további küzdelmektől, biztosan lehet rá számítani, hogy nehéz mérkőzés vár a Romára.
Annyi azonban biztos, hogy a Roma számára a legfontosabb az utolsó, Manchester elleni hazai mérkőzés lesz a legfontosabb, hiszen a visszavágás fűti a hazaiakat.


Összegzés

Mindent egybe véve a Romának pozitív a mérlege eddig és elégedettek lehetnek azzal, amit eddig elértek. A nehéz sorsolásuk ellenére is jó helyen állnak a tabellán, a BL-ben pedig a továbbjutó, második helyen állnak.
Mindössze az egyharmada telt el a szezonnak és nagyon hosszú út áll a Roma előtt, hogy igazán bizonyíthassanak, habár kétségtelen, hogy jó úton járnak.
forrás:goal.com

A bejegyzés trackback címe:

https://asroma.blog.hu/api/trackback/id/tr52230896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BBali06 2007.11.18. 13:54:24

Eddig nagyon jó aroma, csak így tovább! Bár a bajnokságba innen nincs olyan ellenfél akit nem lehetne megverni! A BL-ben ha megverjük a Dinamót, akkor a MU ellen nyugodtankészülhet a csaat! Hajrá Roma!
süti beállítások módosítása